Your Cart

Ljetna avantura društva iz Ptičekove

On Sale
€10.00
€10.00
Added to cart

Roman "Ljetna avantura društva iz Ptičekove" priča je o djetinjstvu, odrastanju i ludim avanturama. Ujedno, to je priča o prijateljstvu, hrabrosti i odanosti.

Roman je spoj fikcije i stvarnih događaja temeljen na autoričinom djetinjstvu.

Radnja romana odvija se na ljeto te čitateljima u dom unosi ljetnu lakoću i sunce.

Iako je roman namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta, razveseliti može i odrasle. Vjerujem da će vas roman odvesti ravno u vaša djetinjstva i prisjetiti vas na bezbrižnost i lakoću života.


Roman je lako čitljiv i zabavan te mekih korica.


U romanu se nalazi i nekoliko predivnih ilustracija koje upotpunjuju doživljaj čitanja, a za njih je zaslužna ilustratorica Gabriela Višek.


Recenzija romana:


"Marijana Brcko mlada je autorica (rođena je 1993.), nakon dvije objavljene slikovnice ovo joj je prvi roman. Objavljen je u vlastitoj nakladi. Pokretanje nakladničke kuće u vremenima nesklonim kulturi nesumnjivo je hrabar potez.

U svakom romanu najvažniji su likovi, ako su životni, navode čitatelja na nastavak čitanja. Autorica je taj zadatak uspješno obavila, posebno kada su u pitanju mlađa djeca, skupina koja nosi radnju. Uz to svi članovi skupine imaju točno određene uloge, psihološki dobro profilirane. Vođa je naizgled najstariji i najsnažniji Jakov, no pravi vođa je zapravo neustrašiva i inteligentna Lena.

Autorica je posebno dobro odabrala poziciju pripovjedača – Leninog brata blizanca koji se divi svojoj sestri zbog njenih vrlina, no sam je zapravo duša ekipe. Kada se ekipa suoči s tajanstvenim događajima, Tomica znatno sporije od sestre slaže mozaik zbivanja, Lena je kao istražiteljica neprestano ispred njega i to doprinosi napetosti fabule.

Roman je čitak, uzbudljiv, autorica uvjerljivo vodi zaplet, sporedne likove uvodi u pravom trenutku. Isto tako u pravom trenutku ubacuje tragove koji čitatelju pomažu da nasluti rješenje, ali ne i da ga sasvim otkrije. Na vrhuncu zapleta vješto podržava znatiželju.

Osim što vješto gradi zaplet, autorica u romanu postiže sjajnu atmosferu. Radnju je smjestila u svoje Oroslavje koje voli. Jako su dojmljivi prizori u kojima starija djeca novog susjeda uče plivati te kako brat i sestra zaustave prestrašenog konja.

Roman Ljetna avantura društva iz Ptičekove svakako bih preporučio mladim čitateljima, a i svima ostalima."


Hrvoje Kovačević, pisacAutorica: Marijana Brcko

Ilustratorica: Gabrijela Višek


Broj stranica: 100

Korice: meke


Roman se prodaje po cijeni od 10,00€.


Veselimo se vašim narudžbama!