Your Cart

Kartice trebalice

On Sale
€11.00
€11.00
Added to cart

KARTICE TREBALICE su kartice emocionalnih potreba namijenjene djeci, ali i odraslima koje možete kupiti na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku.


One na lagan i predivan način otkrivaju djeci neke osnovne emocionalne potrebe, ali su im ujedno i most koji im pomaže te potrebe izraziti.

S karticama se dobivaju i upute te ideje kako kartice možete koristiti.


KARTICE TREBALICE idealan su poklon za svaku priliku te odličan alat za rad sa svojim djetetom, ali i s vrtićkim grupama ili razredima. Mnogi odrasli, koriste ih u komunikaciji s partnerom.


Mišljenja stručnjaka:

"U radu s djecom i roditeljima primjećujem teškoće u izražavanju emocija i potreba. Posebno kod djece s teškoćama u razvoju. Ove kartice omogućuju i djeci koja su neverbalna izraziti svoje želje, emocije i potrebe te na taj način uče da komunikacijom mogu utjecati na okolinu i njihovo ponašanje. Kartice potiču ugodne emocije, zajedničko druženje i prihvaćanje. Osim što ih djeca mogu koristiti, mogu ih koristiti i roditelji te na taj način osnaživati i svoje dijete te kod njih potaknuti ponašanja koja su pomalo zaboravljena u ovom današnjem ubrzanom svijetu."


Ivana Srebačić, mag.logoped.


"Kartice trebalice se u socijalnopedagoškom radu mogu koristiti na cijelom spektru socijalnopedagoških intervencija, od procjene do tretmana. Zbog jednostavnosti crteža koji jasno prikazuje svakodnevne situacije te vezane emocije i potrebe, prikladne su za rad sa svim uzrastima djece iz redovne populacije kao i onih s teškoćama u razvoju te u radu s odraslim osobama.

Svoje mjesto mogu naći u ciljanom individualnom tretmanu, a primijenjive su i za rad u grupi (radionica).

Vidim ih kao koristan alat za procjenu razvoja socio-emocionalnih kompetencija djeteta tj. za identificiranje i osvještavanje osnovnih emocionalnih potreba, kao podršku u procesu učenja emocionalne pismenosti i asertivne komunikacije ili samo kao medij za produbljivanje znanja o djetetovom unutrašnjem svijetu.


Naravno, prvo sam našla mjesto za njihovu upotrebu u svom privatnom životu, gdje smatram da bi trebalo uokviriti i staviti na zid karticu : "Želim da spustiš mobitel i potpuno mi se posvetiš."


Patricija Gold,mag.paed.soc.Autorica: Marijana Brcko

Ilustratorica: Gabrijela Višek


Broj kartica: 12

Kartice su plastificirane te dolaze u jednostavnom i lijepom pakiranju.


Puna cijena: 11,00€